Joogaliiton Talvipäivät 2011

Jooga - matkalla tietoisuuteen

img_3192.jpg

Sää oli joogaviikonloppuna suosiollinen.

Vietimme aurinkoisen viikonlopun Suomen Joogaliitto ry:n Talvipäivillä 11.-13.3. Kuopiossa, Hotelli Isovalkeisessa. Yhdistystämme edustivat tänä vuonna Paula Fisk ja Minna Arvila. Junamatkat taittuivat yhdessä Rovaniemen joogaserkkujen kanssa, ja siinähän ehdittiin suunnitella yhtä jos toista! Pallottelimme esimerkiksi ideaa Joogaliiton vuoden 2013 Talvipäivien järjestämisestä Rovaniemellä ja pyysimme, että Ritva Kuure veisi asiaa eteenpäin Joogaliiton hallitukseen. Oulussahan päivät pidettiin 2004 ja kaikki sujui oikein mallikkaasti.

Perjantai-iltana ohjelmassa oli ensin Arvo Tavin ohjaama rauhallinen joogaharjoitus. Arvo totesi korostaneensa aina sitä, että joogaryhmän pitää olla pieni. Nyt ohjattavia olikin reilut sata isossa salissa, joten kokemus oli uusi myös opettajalle - eikä sittenkään niin mahdoton. Rentoina kävimme illalliselle, jonka jälkeen Joogaliiton puheenjohtaja Sinikka Tala ja Kuopion seudun jooga ry:n edustaja Liisa Moilanen avasivat Talvipäivät.

img_3150.jpg

Kokousväkeä.

Ensimmäisenä iltana kokoonnuimme vielä yhdistysten edustajien tapaamiseen. Se alkoi klo 21 ja olisi helposti kestänyt aamuun asti. Lopettelimme kuitenkin ennen puoltayötä. Suomen Joogaliittoon kuuluvia, toimivia joogayhdistyksiä on tällä hetkellä 22, joista 21 oli edustettuna Talvipäivillä. Oulun Jooga ry on jäsenmäärältään (n. 300) kolmanneksi suurin yhdistys, suurempia ovat vain Helsingin (n. 800) ja Turun (n. 350) yhdistykset.

Esittelykierroksella kukin edustaja kertoi yhdistyksestään ja sen toimintamuodoista. Keskustelimme myös ajankohtaisista aiheista, kuten muun organisaation kuin Joogaliiton tai jopa yksityishenkilön järjestämästä jooganohjaajakoulutuksesta Suomessa. Tämä aihe herättikin vilkasta keskustelua ja saimme hyviä vinkkejä oman yhdistyksemme linjavetoihin.

Lauantai alkoi aamujoogalla ja vaihtoehtoja oli kolme: lempeä, keskiverto ja voimakas. Aamiaisen jälkeen meille luennoi psykologi, psykoterapiakouluttaja Tapio Malinen aiheenaan "Tietoisuustaito henkisen hyvinvoinnin lähteenä".

img_3153.jpg

Psykologi Tapio Malinen luennoi tietoisuustaidosta.


Iltapäivän työpajoissa syvennyimme valinnan mukaan asanaan, meditaatioon tai tietoisuuteen. Irja Turumäki ja Liisa Suonio ohjasivat asana-työpajaa, Soilikki Suntola meditaatio-työpajaa (Minna) ja Riitta Lusenius tietoisuus-työpajaa (Paula).

Joogaliiton vuosikokous eteni sujuvasti Katri Masonin johdolla. Sinikka Tala valittiin yksimielisesti jatkamaan Joogaliiton puheenjohtajana. Joogaliiton hallituksen jäseniksi oli ehdolla kuusi henkilöä, joista valituiksi tulivat Soilikki Suntola ja Ritva Kuure sekä uusina Pirjo Paavilainen ja Per Lindblad. Talvipäivät 2012 järjestetään Helsingin Sofiassa.

img_3159.jpg

Vuosikokouksen puheenjohtaja Katri Mason (oik.) ja sihteeri Pirkko Talja.


Päivällisen jälkeen kuopiolaiset tarjoilivat viihdyttävää iltaohjelmaa, laulua ja tanssia. Osa joogaväestä jäi vielä vaihtamaan kuulumisia ja pyörähtelemään hotellin tansseihin.

img_3177.jpg

Iltaohjelmassa oli tanssiesityksiä.


Sunnuntaina sai taas valita, aloittaako päivänsä lempeällä, keskiverrolla vai voimakkaalla joogaharjoituksella. Aamiaisen jälkeen suuntasimme luentosaliin kuulemaan Anja Toppisen ihastuttavaa luentoa "Mitä tietoisuudessa tapahtuu vanhetessani - ajatuksia joogatietä kulkiessa". Päivät päättyivät yhteiseen lounaaseen ja halauksiin.

img_3191.jpg

Perinteisten arpajaisten onnettarena toimi Arvo Tavi (oik.). Hänet nimettiin Kuopiossa Suomen Joogaliiton kunniajäseneksi.

Talvipäivät on upea tilaisuus tavata joogaystäviä eri puolilta Suomea ja tutustua uusiin. Saimme vaihtaa ajatuksia myös Soilikki Suntolan ja Anja Ketolan kanssa, jotka ovat opettajinamme kevätretkellä Saarijärven Joogaopistolla. Toukokuuta odotellessa!

Teksti ja kuvat: Minna Arvila

img_3198.jpg
Oulun ja Rovaniemen kokousedustajat.