Kundaliinijoogakurssi 11-13.5.12 Saarijärvellä

kevatretkiporukka_2012.jpg

Joogayhdistyksemme perinteiselle kevätretkelle osallistui 23 tiedonhaluista jäsentä. Kundaliinijooga oli entuudestaan uusi asia meille suurimmalle osalle. Mieli avoinna istuuduimme perjantai- iltana joogasalin lattialle. Ohjaajamme Taina Isotalo ja Maria Lehtonen tutustuttivat meidät kundaliinijoogaan käytännön harjoituksien sekä luentojen avulla.

Kundaliinijooga on tuhansia vuosia vanha. Intiassa se oli tarkoitettu vain ”yläluokan väelle”. Yogi Bhajan- kundaliinijoogan mestari,  halusi tuoda sen kaikelle kansalle. Hän ajatteli että ”jokaisen synnyinoikeus on elää onnellista, tervettä ja täyttymyksellistä elämää”. Yogi Bhajan toi kundaliinijoogan läntiseen maailmaan vuonna 1969.

Kundaliinijooga, kuten jooga yleensäkin, vahvistaa hermostoa, tasapainottaa rauhastoimintaa, aktivoi intuitiota, auttaa kontrolloimaan mieltä ja tunnetilojen vaihtelua, opettaa elämään tietoisesti tässä hetkessä sekä kasvattaa itsetuntemusta ja – luottamusta.Kundaliinijoogassa on tarkoituksena haastaa osallistujaa mukavuusalueen ulkopuolelle. Kundaliinienergia, joka on meissä jokaisessa olevaa luovaa voimaa, sieluenergiaa, pääsee nousemaan selkärangassa ja siten tasapainottaa energiakeskukset eli chakrat.

Harjoitukset aloitetaan mantralla, sen jälkeen tehdään lämmittelyharjoitukset, sitten varsinaiset joogaharjoitukset eli kriyat, rentoutuminen, meditaatio, aurinkolaulu sekä päätösmantra. Yksittäiset harjoitukset päätetään aina ns. juurilukolla. Kundaliinijoogaharjoitukset kehittävät tahdonvoiman, keskittymisen ja lannistumattomuuden pistettä, napakeskusta.

Olennainen ero hathajoogaharjoitukseen oli mielestäni  hengitys, joka on ns. tulihengitystä, sekä yksittäisten harjoitusten pitempi kesto, jopa useita minuutteja. Juurilukon käyttö oli myös uutta. Harjoitukset olivat kurssillamme fyysisesti vaativia mutta ohjaajat korostivat että jokainen kuuntelee jaksamistaan ja tekee omien voimavarojensa mukaan.

Jos haluat tutustua kundaliinijoogaan tarkemmin niin tässä muutama kirja asiasta; Irene Hopkins ”Kundaliinijooga”, Maya Fiennes ”Täyttä elämää joogalla” sekä Inderit Kaur Khalsa ”Voiman tie”.

 Saarijärvellä on aina ihana kokea joogaopiston rauhallinen ilmapiiri, sekä syödä hyvää kasvisruokaa, niinkuin tälläkin retkellä.

Kiitokset ohjaajille ja kurssin osallistujille mielenkiintoisesta viikonlopusta.

Paula Fisk

harjoituksen_valmistelua_pihalla.jpg

Harjoituksen valmistelua pihamaalla.
taina_ja_maria.jpg

Kurssin iloiset ohjaajat Maria ja Taina.Opistolla on uusi laituri.opiston_uusi_laituri.jpg


Kuvat: Jarmo Kulju ja Jaakko Kukka