Suomen Joogaliiton Talvipäivät ja vuosikokous

Joogaliiton Talvipäivät ja vuosikokous pidettiin 13.-15.3.2009, tällä kertaa Kulttuurikeskus Sofiassa, Helsingin Vuosaaressa. Oulun Jooga ry:n virallisina edustajina olivat Eeva-Kaisu Achrèn ja Jarmo Kulju. Lisäksi yhdistyksen jäsen Helena Tervo osallistui Talvipäiville.

Viikonlopun merkittävin asia oli uuden puheenjohtajan valinta. Joogaliiton uusi puheenjohtaja on jooganopettaja Sinikka Tala Seinäjoelta. Edellinen puheenjohtaja Soilikki Suntola luopui tehtävästä 12 vuoden palvelun jälkeen. Hän kuitenkin jatkaa Joogaliiton hallituksen jäsenenä. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Marjukka Sibakow Jyväskylästä.

Talvipäivien luennot olivat mielenkiintoisia. Joogan harrastaja ja Intialaiseen musiikkiin perehtynyt säveltäjä ja muusikko Eero Hämeenniemi piti mainion luennon Intian musiikin henkisestä ulottuvuudesta. Sunnuntaina arvostettu suomalainen joogan veteraani Arvo Tavi luennoi henkevästi Hathajoogan viisaudesta.

Lauantaina oli tarjolla työpajatyöskentelyä, siis käytännön harjoituksia ohjattuna ja niissä oli neljä erilaista teemaa: asana, pranayama, ääni ja intuitio. Näiden lisäksi osallistujat saivat jokaiselle päivälle kunnon puolentoista tunnin joogaharjoituksen. Harjoituksia pidettiin yhtä aikaa viidessä salissa. Iltaisin myös sauna ja uima-allas olivat osallistujien käytössä. Kulttuurikeskus Sofian tilat ovat väljät ja toimivat. Tämä mahdollisti monipuolisen ohjelman, johon oltiin yleisesti tyytyväisiä.

Ensi vuonna Talvipäivät ja vuosikokous pidetään 19- 21.3.2010, paikka on jälleen Kulttuurikeskus Sofia.

 

Helena_ja_Eeva_Kaisu

 

 

 

 

Helena Tervo ja Eeva-Kaisu Achrèn Talvipäivillä

 

 Arpojen_myyntia_Talvipaivilla

 

 

 

 

Arpojen myyntiä luennon jälkeen.

 

  Joogaliiton_hallitus

 

 

 

 

Joogaliiton uusi hallitus

 

Arvo_Tavi_luennoi

 

 

 

 

Arvo Tavi luennoi sunnuntaina.